Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твВлизаме на тези избори с

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твВлизаме на тези избори с
Коментари Харесай

Христо Иванов: Целта е след тези избори България да има стабилно управление за целия мандат

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Влизаме на тези избори за мандат. Има области, в които единствено ние знаем какво би трябвало да се прави, като да вземем за пример електронното ръководство. Това е основна, централна мярка, с цел да може да се трансформират нещата у нас. 

Това разяснява в ефира на Нова тв Христо Иванов, съпредседател на Демократична България.

Няма по какъв начин да посоча име на министър председател, тъй като зависи каква ще е структурата на болшинството, което ще имаме. В България има свръхцентрализация. Всичко се случва в София, в София всичко се случва в Министерски съвет, а в Министерски съвет всичко се взема решение от премиера, който се качва на една джипка и почва да обикаля и да раздава. Това е по този начин да се каже най-опростения облик на това, което ние желаеме да разбием. Аз желая да изберем министър председател, който разполага с една административна подготвеност и лидерски качества да води страната, само че и със съзнанието, че би трябвало да връща власт, да връща власт към Народното събрание, към общините, структурите на локалната власт. Дали господин Трифонов се вижда съответно в тази роля, аз не знам и по какъв начин си я показва, е диалог, който занапред би трябвало да водим и по тази причина аз сега предплатено не бих подкрепил нито едно име, без значение дали става въпрос за него или различен, уточни той.

В листата на Има Такъв Народ в предния парламент имаше доста експерти и сътрудници, с които установихме доста добър контакт. Ние не гледаме на никой от евентуалните си сътрудници просто като на някакъв кратковременен инструмент, имаме предпочитание да създадем ръководство за цялостен мандат, да дадем на страната вероятност за устойчиво ръководство на дълбока смяна, която изисква най-малко 4 години в някои браншове. Всеки един от нас има какво да даде. Опитваме се да подходим прагматично и професионално, тъй като знаем, че без това не може да се случи, разяснява Иванов.

Но в това време имаме самочувствието да поемем своята част от отговорността, добави той.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР